Tervetuloa Koirametsään!

Koirametsä Hilarius on noin hehtaarin kokoinen aidattu metsäalue Salon Halikossa. Täällä voit täysin huoletta päästää koirasi vapaasti juoksemaan ja leikkimään, turvallisessa ja luonnollisessa ympäristössä. Koirametsässä pystyt antamaan koiralle mahdollisuuden liikkua ja tutkia luontoa täysin vapaana. Kaikilla koirilla on lajikohtaisia tarpeita, joita niiden pitäisi päästä toteuttamaan. Tällaisia tarpeita ovat esimerkiksi haisteleminen, keppien järsiminen ja maan kaiveleminen. Ja tietysti vapaana juokseminen on yksi koiralle tärkeä käyttäytymistarve ja näihin tarpeisiin koirametsä vastaa loistavasti!

Koirametsä sopii kaikille koirille, myös sellaisille jotka eivät syystä tai toisesta voi käydä koirapuistoissa, sillä ei ole pelkoa, että vastaan tulisi muita koiria.

Olemme laatineet varauksien väliin  viiden minuutin (5min.) siirtymäajan. Näin pystymme paremmin varmistamaan turhat kohtaamiset toisten koirien välillä.
Varausten väliin jää kuitenkin aina vähintään 10min.

Siksi onkin tärkeää että paikalle saavutaan juuri ennen oman vuoron alkua, jotta edelliset saavat poistua rauhassa. Mikäli olet paikalla liian aikaisin, odotathan vuoroasi autossa  tai ulkorakennuksen oikealla puolella,  jolloin voit vierailla koirasi kanssa vaikka "pikkumetsässä", huomaa kuitenkin että sitä ei ole aidattu.

Muistathan  että koirat on pidettävä aina kytkettyinä aidatun alueen ulkopuolella, myös siellä "pikkumetsässä". Vapaa kirmailu saa alkaa vasta portin sisäpuolelta. Koirametsässä liikkuminen on käyttäjän omalla vastuulla. Mahdolliset tapaturmat, kuten liukastuminen, kompastuminen ja muut tavanomaiset riskit metsässä liikkuvalla, niin koiran kuin ihmistenkin osalta, on syytä huomioida.

Siisteyttä helpottamaan, olemme asetelleet metsään useampia roska-astioita ja siivousvälineitä koirien jätöksiä varten. Myös kakkapussit voit ottaa portin läheisyydestä metsään mukaan.

Toivomme kaikilta käyttäjiltä näiden käyttöä omallaa vuorollaan, näin pidetään alue viihtyisänä kaikille. Myös silloin, jos hätä iskee jo portin ulkopuolella.

Koirametsässä on kuivakäymälä ja grillauskatos. Voit vuokrata grillin käyttöösi, alkaen 1,5 tunnin varauksiin, näin varmistamme että tuli ei jää valvomatta kun vuokra-aika päättyy. Huomioithan myös sääolosuhteet. Tulenteko on aina sytyttäjän vastuulla.

Piha-alue on valaistu, myös koirametsän puolelta. Pimeään aikaan suosittelemme kuitenkin ottamaan omat taskulamput mukaan, jos tulee mieli mennä pidemmälle metsään.

Alta olevasta linkistä löydät yksityiskohtaisemmat ohjeet.