Hila&Anni

Hila on (s. 8/2021) käyttölinjainen saksanpaimenkoira. Harrastamme pk-lajeja, päälajina henkilöhaku. Hila on tuonut minulle aivan uuden näkökulman, mitä koira tarvitsee elääkseen onnellista ja tasapainoista elämää. Saksanpaimenkoira on maailman paras perheen jäsen, mutta tarvitsee määrätietoisen koulutuksen.
Tämä rotu ja harrastus vaatii pitkää pinnaa ja sinnikkyyttä, reilusti huumorintajua, kiloittain herkkuja sekä roppakaupalla rapsutuksia. Hilan kanssa on tullut kymmeniä itkupotkuraivareita, verta-hikeä-kyyneleitä. Välillä on todellakin tehnyt mieli luovuttaa, mutta onnistumisen hetkillä taas muistaa, miksi koiraharrastus on niin kivaa. Meidän yhdistyksemme on Salon Seudun Palveluskoiraharrastajat ry eli SSPH.
Linkit 
yhdityksen sivuille löytyy tästä

Olen Anni, monitoimiyrittäjä Salosta. Laumaan kuuluu tällä hetkellä kaksi lasta, kolme kissaa ja kaksi koiraa.

Koirat ovat olleet elämässäni ihan lapsuudesta asti, ja ensimmäinen oma koira tuli v. 2002. Pk
Collie Dani, ja siitä lähtien on aina vähintäänkin yksi koira. Collieita kolmena kappaleena, vuosina 2002-2018. Ennen Hilaa, elämää täytti myös yksi Serra de Airesin paimenkoira Muru, 2016-2021.
Tämän jälkeen yritin opetella elämään ilman koiraa. Eihän siitä mitään tullut. Puolen vuoden kuluttua mieli alkoi jo kovasti haikailemaan juurikin saksanpaimenkoiraa, joka oli ollut haaveni jo vuosien ajan. Tiedostaen kuitenkin rodun vaativuuden, tätä haavetta oli ruuhkavuosien takia siirretty pitkään. Kyseinen rotu vaatii kuitenkin täysin erilaisen koulutuspohjan kuin nuo aiemmat koirat, ja tietysti rodulle tyypillisiä tehtäviä. Aiemmat koirat ovat olleet lähinnä kotikoiria, mutta Hilaa ottaessa heräsi kiinnostus palveluskoiralajeihin. Minusta tuli SSPH:n jäsen, ennen kuin koira oli edes kotona, autuaan
 tietämättömänä mitä kaikkiea palveluskoiralajit ja varsinkin niiden treenaaminen on. Hila muutti meille 5kk ikäisenä, joten yhteistyön rakentaminen aloitettiin täysin eri pohjalta kuin silloin, jos kyseessä olisi ollut pieni luovutusikäinen pentu. Paljon on opittu, ja paljon on vielä opittavaa. Mutta kaikki on todellakin ollut sen arvoista.

Hilan jälkeen laumamme on vielä täydentynyt yhdellä chihuahualla, joka saapui aikuisena kodinvahtajana, vähän sattuman kautta.

Annin muista yrityksistä pääset tutustumaan lisää alla olevista linkeistä